amerika-final-chapter-special-edition.reismee.nl

Beehive

Heerlijk rustig ochtendje, lekker uitgeslapen. Pancakes en koffie als ontbijt. Het is al lekker warm hier in Salt Lake City. We zijn ready to go rond 11.00 uur. We lopen richting winkeltje. Ik had gisteren al gekeken wat een Uber kost naar het centrum, dan kan the Hurricane "hooked on" blijven en in zo'n grote stad is het niet handig, parkeren is al een probleem! We bestellen een Uber om 11.30 uur en Carlos is er met 5 minuten. 15 minuten later staan we op Temple Square, een mooi winkelcentrum met een fontein en een waterval. We lopen daar wat rond, bekende bedrijven als Macey's, Nordstrom, er zit zelfs een H&M! Het zonnetje schijnt en we lopen naar een Starbucks voor twee Caramel Macchiato's. Daar besluiten we om naar het Capitool te lopen. Het is 15 min. lopen. Volgens TripAdvisor zou je voor een tour moeten betalen, wel $ 46,20 p.p!! We besluiten er heen te lopen en zien wel. Overal staan elektrische Lime en Uber stepjes, ik heb een Uber account maar weet niet goed hoe het werkt dus voor vandaag laten we ze maar staan. Straks maar even kijken hoe het werkt.
Het is een flinke klim naar het Capitool en deze is een stuk groter als Washington, hadden we niet verwacht!
Utah is the "beehive" state, bovenaan de trap dus twee bijenkorven.We lopen naar binnen, er zit een beveiliger en we vragen wat een tour kost. Een beetje verbaasd zegt hij; Well...nothing, but if you wanna pay...... Huh, dat is vreemd! Op TripAdvisor staat dat het $ 46,20 kost!! Ik kijk het nog eens na en er staat bij tours en ervaringen vanaf $ 46,20, beetje misleidend! Het Capitol heeft vier etages en we besluiten om boven te beginnen. Het is een mooi gebouw met muurschilderingen en waardevolle artifacts. Een prachtige oude lift brengt ons naar de hoogste verdieping en door een raam kijk je de heuvel af over de stad, mooie plaatjes. Als we het pand verlaten hebben we weer een Uber besteld om terug naar "our home away from home" te gaan. We zien Sean al rijden als we naar het afspreekpunt lopen en stappen in. Sean heeft 8 jaar in Washington gewoont en gewerkt als policeman maar wilde toch terug naar Salt Lake City. Hier woont zijn familie en hij wilde ander werk. Nu nog in de selectie voor firefighter hoopt hij hier een leven/gezin op te bouwen. Momenteel werkzaam als personal trainer en Uber chauffeur hoopt hij door de selectie te komen. Het was een leuke rit en we zijn weer "thuis". Nog even de was doen en alles in de droger. Het muntje voor de droger lag dwars dus alles in een andere droger, er staan er genoeg! Onder het wachten hebben we koffie, eigenlijk met een donut maar die waren niet meer lekker, beetje droog dus maar weg gegooid. Morgen gaan we naar Boise, 340 mls rijden met twee stops waarvan één bij Twin Falls, ter compensatie van de Niagara Falls ;) Als ik TripAdvisor mag geloven de moeite waard, zin in!

Karin

Super tof om te lezen wat jullie allemaal beleven?

Caroline

Mooie verhalen en prachtige foto's? jullie vermaken je goed en je bent lekker op dreef met je verhalen ??
Blijf genieten samen ?

Sjors

Wat weer een super dag saampjes, wat toch een prachtige trip zal je niet gauw vergeten.

John

Heeuurluk