Washington DC
Geen wekker gezet maar op tijd wakker, voor iedereen onwennig zo'n eerste nacht. Eerst koffie! Ik hoef alleen het knopje aan te zetten want ik had gisteren alles klaar
staan toen de "sockets" het niet deden (nog steeds niet bytheway)
Manon is op ontdekking gegaan en heeft de douches gevonden!! Dus ontbijtjes in de oven, jawel...na enig onderzoek is het gelukt de oven aan te krijgen. John bewaakt de
oven terwijl wij, Manon en ik, gaan douchen. Als we terug komen ruikt het naar ontbijt! Tijd geleden zo met zijn vieren aan het ontbijt ?
We gaan met de bus naar Washington, bus/metrotickets gekocht bij Barb, geadviseerd werd voor twee dagen een kaart te kopen en off we go! We zitten in de bus en raken
aan de praat met mede RV travellers die op Cherry Hill verblijven. Ze komen speciaal voor het cherry blossem festival a.s. zaterdag. Zij vragen ons waar we vandaan komen en wat we gaan doen
vandaag. Ze vertellen dat hun zoon heeft gestudeerd in A'dam technical engineering aan de UVA! Grappig, John studeert daar ook. And my daughter is an nurse, oh...thank you for your service, zegt de
vrouw. Ze geeft haar visitekaartje en zegt dat we altijd mogen bellen voor tips, zo lief! Ze komen uit Iowa en zijn al vanaf januari met de RV op pad.
We stappen allemaal tegelijk uit de bus en wij nemen de metro richting Washington. We stappen uit bij de National Archives om de declaration of independance te gaan
bekijken. We gaan door een metaaldetector en daar staat een hele vrolijke werknemer, eentje die echt plezier heeft in zijn werk. Ik loop geconcentreerd door het poortje en hij kijkt mij aan en
zegt: Don't look so angry, you're through!! I'm not angry, just focused! Hij moet lachen en wenst ons "a nice day". We lopen het museum binnen, er staat inmiddels een behoorlijke rij om de
declaration of independence te bekijken. We zijn niet in de lijn gaan staan maar zijn zelf rond gaan lopen, de declaration is niet lezen maar wel leuk om gezien te hebben. We eten er wat en bij de
souvenirswinkel nog een kopie van de declaration meegenomen. Nu naar de circlebus om naar de "needle" te gaan. Daar vandaan lopen we naar "the White house", de circlebus gaat daar niet langs. Dan
gaan we morgen met de circlebus het rondje monumenten doen, Arlington cemetary, Lincoln Memorial en de Cherry Blossom round want het is inmiddels alweer 16.00 uur. We gaan weer met de metro
richting Cherry Hill park. Eigenlijk willen we nog even een fles wijn halen maar we willen ook wel eten. We besluiten naar het RV park te gaan om eerst te eten en eventueel later de bus te nemen
naar een winkelcentrum wat we onderweg zijn tegen gekomen. We lopen het winkeltje bij het park nog even in en nemen speelkaarten mee. Na het eten hebben we het eigenlijk wel een beetje gehad, het
begint te regenen en we blijven "thuis". Er gaat een alarm af in de Hurricane maar we hebben geen idee waarom of waarvan. Manon ziet bij de eethoek een rood lampje branden wat na het piepen weer
groen wordt en na drie keer horen we het niet meer, geen idee!! Manon en John hebben de was nog even gedaan. Er is geen droogrek o.i.d. aanwezig dus alles op hangers door the Hurricane gehangen.
Het is inmiddels 21.30 uur en wel weer mooi geweest voor vandaag!! Morgen meer Washington en hopelijk minder regen ??
Jullie hebben dus veel gezien, een avontuurlijke dag gehad.
Veel plezier alvast voor morgen. ?
Ja echt een druk dagje,wat een indrukken vandaag wat zullen jullie genieten.
Kan me niet voorstellen hoe het daar is.
Erg herkenbaar. Al is het 45 jaar geleden. Geniet morgen van het uitzicht op Arlington bij het graf van de onbekende soldaat.
Dankjewel Betty!
Het is vooral VEEL Sjors ? en groot!
Hey Rien! Ja we zijn erg benieuwd!