amerika-final-chapter-special-edition.reismee.nl

Twee in één!

“Twee in één”

Vandaag twee dagen verhaal. We zijn gisteren bijna een etmaal wakker geweest vanwege het tijdverschil en de lange wachttijden op JFK AirPort. Dus vandaar vandaag twee!

Donderdag 31 maart zijn Manon en John vertrokken naar New York JFK AirPort met vlucht KL0641. Zaterdag 2 april hebben wij exact dezelfde vlucht, dezelfde locatie. Paps en mams brengen ons naar Schiphol na de koffie om 900 uur. Het boarden gaat snel, de vlucht is om 13.35 uur en keurig op tijd. We hebben plaatsen bij de nooduitgang met extra beenruimte, erg prettig!

Na zeven en een half uur komen we aan op JFK AirPort New York, 15.35 uur lokale tijd een rij van jewelste en duurt erg lang voordat we door de douane zijn, wat een mensen! Ik mag wel zeggen dat het bij Schiphol een stuk beter geregeld is! Bijna twee uur bezig geweest om erdoor te komen. We lopen richting de koffers maar er staat geen Amsterdam KL0641 maar wel KL0643, blijkt de vlucht na ons te zijn, maar waar zijn onze koffers? Als we verder lopen worden we aangesproken door een medewerker die vraagt waar we vandaan komen, Amsterdam! We hebben zolang in de rij gestaan dat onze koffers naast de band gezet waren. Personeel tekort, veel zieken.

Gauw naar buiten, mondkapjes af en naar de shuttle. We hebben besloten om de shuttle te nemen en aansluitend de metro.

Dat zou een goede aansluiting moeten zijn maar......... bij ons weer niet natuurlijk. Als we in de A train zitten zouden we door moeten tot 14st street en dan nog 10 minuten lopen naar het hotel, Marriot Fairfield Pennstation Manhattan, maar er is onderhoud aan het spoor, tuurlijk! Nog even contact gehad met Manon en John en zij lopen ons tegemoet, we staan bij Macey’s maar daar bleken er ook twee van in de straat te zijn en natuurlijk stonden zij bij de andere. Even bellen en toen hebben we elkaar gevonden! We waren uiteindelijk 19.30 uur in het hotel. Ingecheckt en we zitten op dezelfde etage een paar deuren verder. John vond het erg verrassend dat we geen bed hadden ;)maar hij bedoelde een bad. Zij hebben een bad, wij hebben een douche. Met een tijdsverschil van zes uur zijn we al een behoorlijke tijd wakker maar toch nog even naar de “rooftopbar” van het hotel met een machtig uitzicht! Nog even bijgepraat met Manon en John wat zij allemaal gedaan en gezien hadden en dat was al aardig wat. Leuk om te horen dat zij het erg naar hun zin hebben en zich snel hebben aangepast aan New York. Om 21.15 uur we slapen, bekaf.

Morgen hebben we een tour met gids naar Ellis Island en statue off Liberty.

Tot morgen!

Wilma

Zo leuk verhaal .. en als iets tegen zit zot ook alle tegen hen ik ook altijd haha .. veel plezier x

Margareth van Wonderen

Ja, echt hè! Uiteindelijk wel goedgekomen gelukkig ?